Закваска за веган кисело мляко / йогурт 10 сашета | Генезис
Веган закваска за всички онези, които имат проблем с консумацията на млечни храни, непоносимост към лактоза или които спазват стриктно постите.
С нейна помощ можете да заквасите почти всички алтернативни растителни млека до 1л. и да получите веган кисело мляко / йогурт, доближаващо се до класическото кисело мляко.
Веган закваската за веган кисело мляко съдържа щамове на кисели култури с изцяло растителен произход.
10 сашета х 1 гр
Веган закваска за приготвяне на ядкови, соеви или зърнени кисели млека.
За по-добро храносмилане, снижаване риска от хранителни разтройства и спомагане за по-добър здравен статус.
• Без мляко и лактоза
• Без глутен, соя и ядки
• Подходящи за вегани и вегетарианци
Състав:
Не по-малко от 1х109 живи клетки в грам
L. gasseri, L. acidophilus, L. casei sp. rhamnosus, B. bifidum, B. infantis, B. longum, B. breve, B. adolescentis, Str. thermophilus.
Начин на приготвяне:
- 1 литър ядково или зърнено прясно мляко се затопля до 45 градуса. Можете да използвате соево мляко, мляко от кашу или кокосово (готово или направено вкъщи)
- 1 саше закваска "Генезис" се разбърква добре в млякото до пълно разтваряне.
- Добавете малко стевия на вкус и щипка хималайска или калиева сол.
- Разлейте по бурканчета и оставете на топло (около 45 градуса) за 8-10 часа без разбъркване.
- След това охладете в хладилник.
Съхранение:
2 години при температура от 0 до 100°С
1 година при температура до 200°С на сухо, тъмно място, далеч от слънчева светлина