Количка

0 артикула
Начало Био и натурални храниЗакваска За Българско Кисело Мляко 10 сашета | Генезис

Закваска За Българско Кисело Мляко 10 сашета | Генезис

Цена: 19.00лв.

Всяко саше (пакетче) е достатъчно за заквасване на 1 до 5 литра мляко.

  • B. infantis,
  • B. longum,
  • B. breve,
  • B. adolescentis.

Щамовете са изолирани от природни източници и не са генно модифицирани.

Брой:+-
Добави в желани

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.
Закваска За Българско Кисело Мляко 10 сашета | Генезис
Закваска За Българско Кисело Мляко 10 сашета | Генезис

Закваска за оригинално българско кисело мляко е комбинация на изолирани от природни източници и селекционирани щамове млечнокисели микроорганизми от видовете Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.

 

Българският лактобацил е известен като фактор на здравето и дълголетието. Пробиотичните и лечебно-профилактични свойства на щамовете лактобацили, включени в закваската са изследвани в престижни медицински институти. Антимикробната им активност спомага за възстановяване баланса в екосистемата на храносмилателния тракт. Те са фактор при биодеградацията на холестерола, спомагат за извеждане на токсини от организма, имат антитуморен ефект и активират функциите на имунната система.

 

Начин на приготвяне:
Млякото се сварява. Охлажда се до 45 °С. Добавя се закваската от едно пликче, разбърква се добре до разтварянето й и се разлива в подходящи съдове.
Заквасеното мляко се оставя да ферментира при 45 °С за 8 ÷ 10 часа без разбъркване. За поддържане температурата на ферментация се използва йогуртиера или дебелостенен съд, който се поставя на топло (във фурна при температура не по-висока от 45 °С).
Ако заквасването се извърши вечерта, на другата сутрин млякото ще е коагулирало. Прибира се в хладилник без разбъркване.
След охлаждане на 10 °С е годно за консумация. (Задължително охладете в хладилник без да разбърквате преди консумация).

 

Качеството на готовия продукт зависи от качеството на прясното мляко, което използвате. При незадоволителен резултат опитайте с друго мляко.

 

Съхранение на закваската: Крайната дата на годност зависи от правилното съхранение на продукта: 2 години при температура от 0 до 100 С. 1 година при температура до 20 С на сухо, тъмно място, далеч от слънчева светлина.
Не се допуска съхранение на отворено саше.

 

Състав: Не по-малко от 10 на 9-та степен, живи клетки в грам: Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus.
Щамовете са изолирани от природни източници и не са генно модифицирани.

 

Опаковка: Кутия с 10 сашета от трислойно фолио по 1 грам. Всяко саше (пакетче) служи за заквасване на 1 до 5 литра мляко.