Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Меню
Профил
Език
Начало Био и натурални храни Закваска За Бифидо Кисело Мляко 10 капсули | Генезис

Закваска За Бифидо Кисело Мляко 10 капсули | Генезис

Цена: 12.00лв.
  • Оценка: (0)

Закваската за бифидо кисело мляко съдържа селекционирана култура за българско кисело мляко, обогатена с уникален комплекс бифидобактерии.

Консумацията на млечни продукти с активни бифидобактерии и лактобацили е идеалният начин за поддържане баланса на чревната микрофлора.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

 

Закваската за бифидо кисело мляко съдържа селекционирана култура за българско кисело мляко, обогатена с уникален комплекс бифидобактерии.

Бифидобактериите са част от естествената интестинална микрофлора на човека и присъстват в организма още от най-ранна възраст.

Консумацията на млечни продукти с активни бифидобактерии и лактобацили е идеалният начин за поддържане баланса на чревната микрофлора.

 

Начин на приготвяне:
Млякото се сварява. Охлажда се до 39 ÷ 40 °С. Добавя се закваската от една капсула (капсулата се отваря и се изсипва нейното съдържание. Не се пуска цялата капсула, защото трудно се разтваря), разбърква се добре до разтварянето й и се разлива в подходящи съдове. Заквасеното мляко се оставя да ферментира при 39 °С за 8 ÷ 10 часа без разбъркване. За поддържане температурата на ферментация се използва йогуртиера или дебелостенен съд, който се поставя на топло (във фурна при температура не по-висока от 40 °С). Ако заквасването се извърши вечерта, на другата сутрин млякото ще е коагулирало. Прибира се в хладилник без разбъркване. След охлаждане на 10 °С продуктът е годен за консумация. Крайният продукт има средно вискозна структура. Това се дължи на полезните полизахариди, продуцирани от бифидобактериите. (Задължително охладете в хладилник без да разбърквате преди консумация).

Качеството на готовия продукт зависи от качеството на прясното мляко, което използвате. При незадоволителен резултат опитайте с друго мляко.

 

Съхранение на закваската: Крайната дата на годност зависи от правилното съхранение на продукта

2 години при температура от 0 до 100 С.
1 година при температура до 20 С на сухо, тъмно място, далеч от слънчева светлина.
Състав: Не по-малко от 10 на 9-та степен живи клетки в грам:

Lactobacillus bulgaricus,
Streptococcus thermophilus,
Bifidobacterium complex:
B. bifidum,
B. infantis,
B. longum,
B. breve, B.
adolescentis.
Щамовете са изолирани от природни източници и не са генно модифицирани.

 

Опаковка: Кутия с 10 КАПСУЛИ | Всяка КАПСУЛА е достатъчна за заквасване на 1 до 2  литра мляко.

 

 

Закваските за домашно приготвяне на млечнокисели продукти са бактериални култури, концентрирани в млечна среда, лиофилно изсушени и пакетирани в пликчета от трислойно фолио. В съставът им влизат селекционирани щамове млечнокисели микроорганизми и бифидобактирии с доказани пробиотични свойства. Не съдържат помощни субстанции, консерванти и генетично модифицирани съставки. Закваските дават възможност за домашно приготвяне и консумиране на млечнокисели продукти без добавки и консерванти.