Закваска За Бифидо Кисело Мляко 10 сашета | Генезис
Закваската за бифидо кисело мляко съдържа селекционирана култура за българско кисело мляко, обогатена с уникален комплекс бифидобактерии.
Консумацията на млечни продукти с активни бифидобактерии и лактобацили е идеалният начин за поддържане баланса на чревната микрофлора.
Бърза поръчка без регистрация
Закваската за бифидо кисело мляко съдържа селекционирана култура за българско кисело мляко, обогатена с уникален комплекс бифидобактерии.
Бифидобактериите са част от естествената интестинална микрофлора на човека и присъстват в организма още от най-ранна възраст.
Консумацията на млечни продукти с активни бифидобактерии и лактобацили е идеалният начин за поддържане баланса на чревната микрофлора.
Начин на приготвяне:
Млякото се сварява. Охлажда се до 39 ÷ 40 °С. Добавя се закваската от едно пликче, разбърква се добре до разтварянето й и се разлива в подходящи съдове. Заквасеното мляко се оставя да ферментира при 39 °С за 8 ÷ 10 часа без разбъркване. За поддържане температурата на ферментация се използва йогуртиера или дебелостенен съд, който се поставя на топло (във фурна при температура не по-висока от 40 °С). Ако заквасването се извърши вечерта, на другата сутрин млякото ще е коагулирало. Прибира се в хладилник без разбъркване. След охлаждане на 10 °С продуктът е годен за консумация. Крайният продукт има средно вискозна структура. Това се дължи на полезните полизахариди, продуцирани от бифидобактериите.
Качеството на готовия продукт зависи от качеството на прясното мляко, което използвате. При незадоволителен резултат опитайте с друго мляко. (Задължително охладете в хладилник без да разбърквате преди консумация).
Съхранение на закваската: Крайната дата на годност зависи от правилното съхранение на продукта.
2 години при температура от 0 до 10°С.
1 година при температура до 20 С на сухо, тъмно място, далеч от слънчева светлина.
Не се допуска съхранение на отворено саше.
Състав: Не по-малко от 10 на 9-та степен, живи клетки в грам:
Lactobacillus bulgaricus,
Streptococcus thermophilus,
Bifidobacterium complex:
B. bifidum,
B. infantis,
B. longum,
B. breve, B.
adolescentis.
Щамовете са изолирани от природни източници и не са генно модифицирани.
Опаковка: Кутия с 10 сашета от трислойно фолио.
Всяко саше (пакетче) е достатъчно за заквасване на 1 до 5 литра мляко.
Закваските за домашно приготвяне на млечнокисели продукти са бактериални култури, концентрирани в млечна среда, лиофилно изсушени и пакетирани в пликчета от трислойно фолио. В съставът им влизат селекционирани щамове млечнокисели микроорганизми и бифидобактирии с доказани пробиотични свойства. Не съдържат помощни субстанции, консерванти и генетично модифицирани съставки. Закваските дават възможност за домашно приготвяне и консумиране на млечнокисели продукти без добавки и консерванти.