Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Меню
Профил
Език
Начало Книги Тиреоидит на Хашимото | Изабела Уенц

Тиреоидит на Хашимото | Изабела Уенц

Цена: 20.00лв.
  • Оценка: (0)
Издателство Вдъхновения
Брой страници 375
Година на издаване 2017
Корици меки

 

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

ТИРЕОИДИТ НА ХАШИМОТО

 

Болестта на Хашимото е сложно състояние с много пластове, които трябва да бъдат разкрити. Конвенционалната медицина разглежда всяка система в човешкото тяло като отделна категория и се интересува само от способността на щитовидната жлеза да произвежда тиреоидни хормони, но хашимото не е просто хипотиреоидизъм.

Щитовидната ни жлеза е част от една сложна система и не съществува сама за себе си.

Често пациентите с хашимото се оплакват от киселинен рефлукс, недостиг на хранителни вещества, анемия, повишена чревна пропускливост, чувствителност към храни, проблеми с венците и хипогликемия в допълнение към „типичните” симптоми на хипотиреоидизъм, които обсъдихме в Глава втора.

Тялото се озовава в хронично състояние на претоварване на имунната система, недостатъчност на надбъбречните жлези, чревна дисбиоза, нарушено храносмилане, възпаление и аномалии в освобождаването на тиреоидни хормони.

Тези промени може да доведат до симптоми като тревожност, депресия и хронична умора, често наблюдавани при болестта на Хашимото. Този цикъл е взаимосвързан и се подсилва чрез постоянната позитивна обратна връзка, което означава, че цикълът се самоподдържа и ще продължи да причинява все повече и повече симптоми, докато не се намеси външен фактор, който да го прекъсне.

За съжаление простото добавяне на тиреоиден хормон няма да доведе до пълно възстановяване за повечето пациенти с тиреоидни проблеми. Освен това подкрепянето само на щитовидната жлеза може да отслаби надбъбречните жлези и имунния баланс, което на свой ред ще продължи порочния цикъл. Затова всяка интервенция трябва да бъде уравновесена, за да сме сигурни, че не причиняваме по невнимание дисбаланс в друга част от тялото си.

Промените в начина на живот, описани в тази книга, целят да прекъснат порочния цикъл. Започваме с най-простите модификации, като отстраняваме причинителите, и продължаваме с поправяне на другите нарушени системи, за да върнем равновесието и да позволим на тялото да се възстанови.