БИО брашно от Тапиока 500 гр | Tapioca Flour | VanaVita
Био брашно от Тапиока и неговите предимства
- служи като чудесна алтернатива на класическото пшенично брашно
- 100% без глутен
- 100% веган
- има неутрален вкус
- подходящо за хора с непоносимост към глутен
- ниско съдържание на захар
- може да се използва за сгъстяване на сосове и за приготвяне на вкусни и здравословни десерти
500 гр
Био брашното от Тапиока се използва като безглутенова алтернатива на класическото пшенично брашно, така че дори хората с непоносимост към глутен, веганите и хората, които избягват глутена, могат да му се насладят като част от храната си.
То е изцяло на растителна основа, тъй като нишестето се получава от ядливи грудки маниока. Брашното е направено от нишестена течност, която се извлича от корена на маниока. Водата в течността се оставя постепенно да се изпари, докато остане само фин прах. След по-нататъшната обработка на този прах в крайна сметка се получава желаното брашно от тапиока, което има неутрален вкус и може да се използва като прекрасен сгъстител за сосове. Нещо повече, идеално и за вкусни и здравословни десерти.
Съставки: био нишесте от ядливи грудки от маниока (Manihot esculenta)
Таблица с хранителни стойности
Хранителни стойности | 100 g | *РП на 100 g |
---|---|---|
Енергийна стойност | 1498 kJ/ 358 kcal | 17,8 % |
Мазнини | 0,5 g | 0,7 % |
в това число наситени мазнини | 0,5 g | 2,5 % |
Въглехидрати | 89 g | 34,2 % |
в това число захари | 3,4 g | 3,8 % |
Протеини | 0,5 g | 1 % |
Сол | 0,01 g | 0,2 % |
*Референтни стойности на прием на средностатистическия възрастен (8400 kJ/2000 kcal)
Предупреждение:
Съхранявайте на хладно и сухо място. Предпазвайте от пряка слънчева светлина.
Най-добро преди: Посочено на опаковката.
Информация за алергени: Може да съдържа следи от ядки.