Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Меню
Профил
Език

БИО брашно от Тапиока 500 гр | Tapioca Flour | VanaVita

Цена: 5.90лв.
  • Оценка: (0)

Био брашно от Тапиока и неговите предимства

  • служи като чудесна алтернатива на класическото пшенично брашно
  • 100% без глутен
  • 100% веган
  • има неутрален вкус
  • подходящо за хора с непоносимост към глутен
  • ниско съдържание на захар
  • може да се използва за сгъстяване на сосове и за приготвяне на вкусни и здравословни десерти

 

500 гр

Добави в желани

Био брашното от Тапиока се използва като безглутенова алтернатива на класическото пшенично брашно, така че дори хората с непоносимост към глутен, веганите и хората, които избягват глутена, могат да му се насладят като част от храната си.

 

То е изцяло на растителна основа, тъй като нишестето се получава от ядливи грудки маниока. Брашното е направено от нишестена течност, която се извлича от корена на маниока. Водата в течността се оставя постепенно да се изпари, докато остане само фин прах. След по-нататъшната обработка на този прах в крайна сметка се получава желаното брашно от тапиока, което има неутрален вкус и може да се използва като прекрасен сгъстител за сосове. Нещо повече, идеално и за вкусни и здравословни десерти.

 

Съставки: био нишесте от ядливи грудки от маниока (Manihot esculenta)

     

Таблица с хранителни стойности

Хранителни стойности 100 g *РП на 100 g
Енергийна стойност 1498 kJ/ 358 kcal 17,8 %
Мазнини 0,5 g 0,7 %
  в това число наситени мазнини 0,5 g 2,5 %
Въглехидрати 89 g 34,2 %
  в това число захари 3,4 g 3,8 %
Протеини 0,5 g 1 %
Сол 0,01 g 0,2 %

*Референтни стойности на прием на средностатистическия възрастен (8400 kJ/2000 kcal)     

          

Предупреждение:

Съхранявайте на хладно и сухо място. Предпазвайте от пряка слънчева светлина.

Най-добро преди: Посочено на опаковката.
Информация за алергени: Може да съдържа следи от ядки.