Синап бял , семе 100гр
Външно се прилага при ревматизъм, лумбаго и ишиас, при възпалителни процеси на белите дробове и горните дихателни пътища, при детски простудни заболявания; вътрешно - при жлъчни колики и при бронхити.
Бърза поръчка без регистрация
Синап бял - семе
Brassica alba
Приложение: Външно се прилага при ревматизъм, лумбаго и ишиас, при възпалителни процеси на белите дробове и горните дихателни пътища, при детски простудни заболявания; вътрешно - при жлъчни колики и при бронхити.
Начин на употреба: Вътрешно - 1 ч.л. ситно счукано синапено семе се размесва със 100 гр пчелен мед (взема се по 1 ч.л. 3 пъти дневно след храна); външно - за лапи се смесват равни части синапено и обикновено брашно и се замесва тесто с топла вода (нанася се на марля върху кожата) за 10-20 мин. За деца 3 до 6 мин.
В кулинарията белият синап се използва основно за приготвяне на горчица.
Тя се прави от смлени зърна, които се пресоват, за да се отстрани маслото. Обезмаслената маса се стрива отново до фино брашно, което се смесва с оцет или вино. Овкусява се със сол, захар или мед и се подправя с пресни или сушени подправки, за да се подобри вкусът.
Най-често се използва естрагон, но може да се добави и канела, карамфил, бахар, чесън и др.
Някои марки горчица съдържат куркума, която й придава яркожълт цвят.