Количка

0 артикула

Шипково брашно без глутен 150гр

Цена:3.30лв.
Природен лек при диария.
Подходящ и при малки деца!
 

Експресна поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.
Шипково брашно без глутен 150гр
Шипково брашно без глутен 150гр

ШИПКА С КАРАМФИЛ 150 гр. БИОНИА

Биониа Шипка е с гарантиран български произход и качество. Използвани са само ситно смлени парченца от цял плод шипка – пердушини, изсушени по специална технология за по-лесна консумация и дълготрайно съхранение. За разликата от други продукти от шипка (брашно, чай и др.) тук са използвани и семките на плода, тъй като в тях се съдържа по-голямата част от витамин Е, както и поради богатото си съдържание на други витамини и омега-мастни киселини.
Плодовете шипка съдържат уникален природен комплекс от естествен витамин А, витамин Е и витамин К в комбинация с мощни антиоксиданти – флавоноиди. Шипката съдържа още минерали, пектин, захари (фруктоза, глюкоза, захароза), плодови киселини, енергични масла, незаменими мастни киселини (Омега-3 и Омега-6), скорбяла и др.
Биониа Шипка е 100% натурален продукт, поради което посочените стойности на витамини и минерали е възможно да варират. Като поливитаминозен продукт шипката се използва като хранителна добавка към дневното меню и не е заместител на разнообразното хранене. Съдържа Витамините от натурални продукти се усвояват лесно и пълноценно от организма, предозиране не е възможно и нямат странични ефекти. Шипката в изсушен вид не променя своите показатели и не изисква специфични методи на съхранение – тя е лесна и удобна за употреба през цялата година!
Шипката е подходяща за деца и възрастни, бременни и кърмещи, пушачи, след травма или инфекция, ако сте подложени на тежки физически или нервно-психически натоварвания и при горещ климат.

Хранителни стойности в 1 дн доза(3 суп. л.)

Витамин Е - 2,1 mg  
Витамин А - 277 µg           
Витамин К - 79,65 µg

ПОЛЗИ:
Шипката действа благоприятно на отделителната система: бъбреци, жлъчен мехур, пикочопроводи, пикочен мехур.

Шипката действа благоприятно на кръвоносната система. Съдържащите се в нея флавоноиди поддържат здравето на капилярите, силицият в шипката е важен за здравето на стените на кръвоносните съдове, а витамин К подпомага нормалното съсирване на кръвта. Така се поддържа здравето на сърдечно-съдовата система.

Шипката действа благоприятно на функцията на храносмилателната и дихателна система. Тя влияе положително върху перисталтиката на червата. Пектинът, съдържащ се в нея действа благоприятно върху стомашно-чревната и бронхиалната лигавица, тъй като образува покриващ слой върху тях.

Шипката поддържа имунитета и съпротивителните сили на организма поради богатото си съдържание на витамини. Комплексът от антиоксиданти: витамините С, Е, А, флавоноиди и незаменимите мастни киселини пречат на стареенето и поддържат кожата здрава, еластична и младолика.

Начин на приготвяне и препоръчителен прием: 3 с.л. дневно с фреш, шейк, кисело мляко, разтворена в студена вода или като запарка с гореща вода. Подходяща и за овкусяване на супи и готвени ястия.

Опаковка: 150 гр.

Производител: Биониа ЕООД, България