Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Меню
Профил
Език
Начало Био и натурални храни Мед и Подсладители Петмез от захарно цвекло 350 гр

Петмез от захарно цвекло 350 гр

Цена: 7.20лв.
  • Оценка: (0)

Чист натурален продукт от концентриран сок на прясно захарно цвекло,без добавка на вода,захари и други съставки,без оцветители и подсладители,без консерванти.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Just 1 поле to fill in
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Чист натурален продукт от концентриран сок на прясно захарно цвекло,без добавка на вода,захари и други съставки,без оцветители и подсладители,без консерванти. Съдържанието на сол се дължи изключително на наличието на естествен натрий.

Подходящ е за директна консумация. С негова помощ може да се подсладят всякакъв вид сладкиши, домашни сладки, кексчета и други. Без глутен и лактоза.

 

Консумацията на меласа вместо захар има множество положителни характеристики. Тя съдържа важни минерали като желязо, калций, калий, магнезий, селен и хром. Те са от съществена роля за сформирането на кръвните клетки, за мускулната функция, за здравето на костите ви. Само в 1 лъжичка петмез от захарно цвекло се съдържа цялата дневна доза хром, който редуцира опасността от напълняване и диабет. Като вкус меласата е сходна на бялата захар, но в нея се съдържат до 20% от дневната доза желязо, калций и калий.
 

Петмез от захарно цвекло:

- Желязото е основен компонент от хемоглобина в кръвта и спомага това кислородът да достигне до всички части на тялото. Минералът може да се намери в миоглобина на мускулатурата, където се складира кислород. Недостатъчната доза желязо в кръвта води до анемия, редуциране на еритроцитите и умора.

- Магнезият е важна съставка за електролитния баланс в тъканите и за мускулните контракции. Особено важна съставка е за спортисти и хора, които работят физическа дейност, която изисква издръжливост.

 

- Калцият е важен за здравето на костната система, а достатъчната консумация на минерала редуцира риска от развитие на остеопороза. Затова меласата е важен източник на калций за вегетарианците, които не консумират млечни храни.

- Калият е друг минерал, който отговаря за електролитния баланс в тъканите и е от особена важност за хората, които спортуват и имат нужда от физическа издръжливост.

- Хромът в меласата има важна роля за толеранса на тялото по отношение на глюкозата и метаболизма й. Така минералът редуцира риска от развитие на болести като диабет и затлъстяване. Ако сложите в храната си меласа вместо захар ще понижите опасността от преяждане и от покачване на кръвната захар извън нормите. Меласата е особено полезна за хора с наднормено тегло.

- Допълнителна екстра на меласата е съдържащият се в нея витамин B6, който е важен за много от процесите в тъканите. Витаминът способства за метаболизма на аминокиселините в протеините, за усвояване на мазнините, за синтез на хемоглобин. Тъй като витаминът е разтворим във вода, не може да се съхранява в тъканите и се отделя с урината, затова е важно да си го набавяте редовно в диетата.

 

Съхранение: Да се съхранява на сухи  и проветриви помещения далеч от слънчева светлина при стайна температура (220С).

Употреба: За директна консумация и влагане в храни.