Количка

0 артикула
Начало Био и натурални храниМасла,зехтин,подправкиНатурален Ябълков оцет с майка - Лидия 1 л

Натурален Ябълков оцет с майка - Лидия 1 л

Цена:6.50лв.
Био ябълков оцет изработен от ябълки отгледани от производителя. Оцетът е напраен чрез естествен процес на ферментация, който е много дълъг и много по-трудоемък от съвременните методи. Бавният процес произвежда плътен и богат на хранителни вещества оцет. Вкусът и ароматът, които характеризират бавно направеният оцет, не могат да бъдат намерени в масово разпространеният оцет.

Състав:

Био ябълков оцет.

Не съдържа консерванти, оцветители и добавки. Поява на утайка е естествен процес на самоизбистряне.

Произход:

с. Долно Белотинци

1литър

 

  • Поръчай за 79.00лв. + Купете Натурален Ябълков оцет с майка - Лидия 1 л или друг продукт от нашата промоционална секция за да получите безплатна доставка.
Марка:

Експресна поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.
Натурален Ябълков оцет с майка - Лидия 1 л
Натурален Ябълков оцет с майка - Лидия 1 л

Този натурален ябълков оцет е получен чрез ферментация на ябълково вино. По време на този процес, захарта в ябълките се разгражда от бактерии и дрожди в алкохол, а после в оцет. Ябълковият оцет съдържа оцетна, млечна, лимонена и ябълчна киселина.

За разлика от бистрия , домашният органичен ябълков оцет притежава светло жълто-кафяв цвят. Той е нефилтриран и непастьоризиран и има тъмна, мътна утайка - 'майката на оцета' /състояща се главно от оцетно-кисели бактерии/. Майката е най-питателната  част на ябълковия  оцет и е много полезна за храносмилането. Често „майката се утаява на дъното на бутилката. Ние препоръчваме да  разклащате бутилката преди консумация,за да разпределите”майката”

Тези характерни особености на истинския ябълков оцет дават възможност той да се използва главно за целите на здравеопазването /за разлика от белия, балсамов оцет, винен и оцет от ориз, които намират място предимно в кухнята/. Според Хипократ ябълковият оцет е използван като тоник за здраве, а американските войници са го използвали за борба с лошото храносмилане.

Твърди се, че смесването на ябълков оцет с мед засилва лечебната сила на оцета /смес 'honegar'/. Смята се, че ябълковият оцет може да унищожи вредните бактерии в храносмилателния тракт и се препоръчва като тонизиращо за храносмилането и да се консумира по време на хранене.

 

Ползи за човешкия организъм при използването на ябълков оцет:

* Борба с инфекциите

* Регулиране на кръвното налягане

* Обезболяване при артрит

* Насърчаване на храносмилането

* Подобряване на метаболизма

* Освобождаване на хроничната умора

* Пречистване на вашите клетки

* Облекчаване на главоболието

* При ужилвания и ухапвания от насекоми

* При запек

* При мускулни крампи

* Помощ за промиване на жлъчния мехур

* Контрол на теглото

* Борба с остеопорозата

* Поддържане на кожата

* Облекчаване на болки в гърлото, ларингит

* Слънчево изгаряне

* За предотвратяване на пърхот, оплешивяване и сърбеж

* Ябълковият оцет помага и за регулиране нивата на холестерол в кръвта.