Био Нахут 500 гр | Био Класа
Нахутът е отличен източник на протеини, фолиева киселина, както и на минерали като манган, желязо, мед и цинк.
Бърза поръчка без регистрация
Нахутът често се нарича леблебия (когато е изпечен).
Отличен източник на протеини, фолиева киселина манган, желязо, мед, цинк, високо съдържание на витамин Е.
Подкрепя имунитета, благоприятства нормалните функции на сърцето, здравината на кожата и косата. Източник на изофлавони, които имат естрогено подобен ефект в тялото.
Употреба: зърната се накисват от 12 до 24 часа, след което могат да се приготвят във вид на супа, основно ястие или пюре.
Може и да се приготви и със зеленчуци и да се сервира с гарнитура от кус-кус.
100 грама съдържат: Енергия 364 Kcal Протеини 19 g Мазнини 6 g от които наситени мастни киселини 0.6 g Въглехидрати 61 g от които захари 11 g Сол 0.024 g