Количка

0 артикула
Начало КозметикаАксесоари и ФлакониМисвак Натурална четка за зъби | Miswak Natural Toothbrush

Мисвак Натурална четка за зъби | Miswak Natural Toothbrush

Цена: 5.90лв.
  • Оценка:Оценка: 07

Защо да използваме мисвак :
 

1. Убива бактериите по венците, които причиняват възпаления

2. Има ефикасно действие срещу плаката

3. Бори се срещу кариесите

4. Премахва лошия дъх

5. Изключително добре почиства зъбите

6. Увеличава отделянето на слюнка и следователно предотвратява от пресъхване

7. Неутрализира неприятната миризма в устата

8. Подобрява паметта

Добави в желани
Мисвак Натурална четка за зъби | Miswak  Natural Toothbrush
Мисвак Натурална четка за зъби | Miswak  Natural Toothbrush

Sеwak или Miswak е пръчица за почистване на зъби от дървото Salvadora Persica, познато също като Арак или Ал-Арак. Известна е с отличните си почистващи и хигиенни свойства още от древни времена. Според изследвания, сравняващи използването на обикновената паста и четка за зъби с пръчицата от дървото Арак, тя дава много по-добри резултати при почистване на плака, зъбен камък, както и за обща устна хигиена.

Пръчицата Sewak съдържа антисептични и почистващи елементи, които я правят по-добрата естествена четка за зъби. Може да се използва едновременно като четка, паста за зъби и зъбен конец. Натуралните нутриенти, които се съдържат в Мисвак са флуор, силиций, витамин С и триметиламин, калий, натрий, хлор, натриев бикарбонат и калциеви оксиди. Всички тези съставки укрепват зъбния емайл.

Самата кора на клончето съдържа антибиотик, който подтиска растежа на бактерии и образуването на плака. С помощта на естествените смоли в нейния състав, мисвак укрепва и защитава емайла, запазва зъбите бели и дъха свеж. Редовната употреба намалява петната от тютюневи изделия, кафе и чай. Пръчицата от дърво Ал Арак е съставена от целулозни нишки, които са гъсто сплетени и здрави, така че да не се чупят при натиск, като в същото време са меки така че да могат да навлязат в гънките между зъбите.

Как да използваме мисвак?

За да използвате мисвак, трябва да обелите или да сдъвкате с уста едната страна на клонката. Дъвчете, докато не се образува мъхче. Четкайте, както с нормалната четка за зъби. Още с първото миене ще усетите разликата. Когато забележите, че мъхът е като метла и трябва да се смени, отрежете го, обелете малко от клонката и си направете нова.

Някои хора го използват с паста за зъби, но като цяло, не е нужно да слагате паста. Мисвакът сам по себе си е напълно достатъчен.

Мисвакът не трябва да е по-дълъг от една педя и по-дебел от пръст на ръката и трябва да се държи така, че малкият пръст и палецът да са под него, а останалите пръсти отгоре.

Произход:

Пакистан

от myca, 22 Мар 2021

iskam takava chetka ot misvak tazi chetka mnogo mi xaresva dano ia pysnat da ia ima vav nalichnost