Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Меню
Профил
Език
Начало Козметика Аксесоари и Флакони Менструална чашка | Размер XL | Me Luna

Менструална чашка | Размер XL | Me Luna

Цена: 32.50лв.
  • Оценка: (0)

Предимства на менструалната чашка

 

  • Пред дамските превръзки

Менструалната чашка е средство за дамска хигиена за многократна употреба. Може да се използва от 5 до 10 години.
Една менструална чашка замества от 600-1100 дамски превръзки.

  • Пред дамските тампони:

Менструалната чашка е неутрална по отношение на вагиналната лигавица, защото тя е направена от безвредни за хората и околната среда материали.
Поставянето на менструалната чашка във влагалището не предизвиква чувство на вътрешен дискомфорт. Когато е поставена  правилно, тя не се усеща.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Пакетът съдържа:

 

1 брой менструална чашка Me Luna класик

1 брой торбичка за съхранение Me Luna Original

Твърдост на материала: Classic (40 по Шор)

 

Менструалните чашки Me Luna са произведени в Германия от антиалергичен, безопасен материал - термопластичен еластомер (TPE). Me Luna  е менструалната чашка с най - голямо многообразие от размери, цветове, накрайници, твърдост на чашката.

 

XL – подходяща за жени, които са раждали. Подходяща е да се използва от жени, които са имали вагинални раждания или много силна менструация.

 

Поставяне на менструална чашка:

 

Поставянето на менструалната чашка във влагалището изисква някои умения. Повечето жени придобиват необходимите умения още при първото поставяне на менструалната чашка. При правилно поставяне на чашката, притесненията напълно отпадат.

Основният критерии за комфорт е способността правилно да бъде сгъната чашката и поставена във влагалището.

Има различни начини на сгъване на менструалната чашка. Представяме ви 4 основни начина на сгъване.

Сгъване под формата на буквата С; Сгъване, чрез натиск по средата на горния ръб; Сгъване във формата на цвете;Сгъване във формата на цифра 7.

След сгъване на чашката, следва поставянето и във влагалището. След поставянето и, тя сама се разтваря и приема първоначалната си форма.


За да не се допусне разлив, се уверете, че менструалната чашка е напълно отворена. Може  да се премести назад или напред, за да се намери правилната позиция.

 

 

От какво е направена менструална чашка Me Luna

 

Менструалните чашки Me Luna са произведени в Германия. Всички етапи на производството (от производство на гранули от най-големия производител на термопластичен еластомер,компанията Kraiburg GmbH) до опаковането, всичко щателно и внимателно се проверява и документира. Качеството на продуктите е сертифицирано в Германия съгласно DIN ISO 9001:2000.Термопластичен еластомер - това е материалът, от който са направени менструалните чашки Me Luna.

Термопластичният еластомер е смес от полимери и се нарича още термопластична гума. Той има свойствата на пластмаса, но същевременно и гумени еластични свойства. Това е важно свойство за менструалните чашки .

При производството на изделия от термопластични еластомери, не се изискват суровини с различни усилващи пълнители и стабилизатори, което позволява високо качество на продуктите.

Термопластичният еластомер може  да бъде боядисан с различни видове бои . Той не може да бъде повреден от различни масла и смазки.

Термопластичният еластомер не бива да се излага продължително време на пряка слънчева светлина и да се нагрява над 140 градуса по Целзий. Ето защо, менструалните чашки Me Luna трябва да се съхраняват в специална торбичка и да са далеч от светлина. Когато менструалната чашка се стерилизира при температура по-ниска от 140 градуса, тя не се уврежда.