Макарони от червена леща 250 гр | Без Глутен и яйца | Gluten free Pasta | Kramas
Без глутен, без ГМО, без консерванти, без оцветители, без яйца.
Състав: брашно от червена леща, вода
Бърза поръчка без регистрация
Макаронените изделия с червена леща са безглутенови продукти, произведени по специална патентована технология и съдържат всички естествени съставки на лещата.
Подходящи са за страдащи от цьолиакия, при които безглутеновата диета е задължителна за нормалния начин на живот, тъй като не съдържат глутен, яйца или лактоза.
Съществено за здравословното хранене е макаронените изделия да се приготвят със зеленчуци или зеленчукови сосове, с риба или рибни сосове, с месно-зеленчукови сосове.
От 100 гр. сух продукт се получава около 300 гр. сварен продукт.
Приготвяне:
250 гр. макарони се поставят в 2.5 л. подсолена кипяща вода. Добавя се 1 супена лъжица олио. Разбъркват се внимателно и се варят около 5 мин. на слаб огън. Изцеждат се и се гарнират по вкус. Важно е макаронените изделия да не се преваряват, а да се усеща жилавата им сърцевина при сдъвкване.
Хранителни стойности | за 100g | % от РКП* |
---|---|---|
енергийна стойност kJ | 1612 | 19% |
енергийна стойност kcal | 381 | 19% |
мазнини общо g | 1,1 | 2% |
от които наситени мастни киселини g | 0,1 | 1% |
въглехидрати g | 63,4 | 24% |
от които захари g | 2,0 | 2% |
влакнини g | 10,7 | - |
белтъци g | 24,0 | 48,0% |
сол g** | 0,09 | 2% |
*Референтни количества за прием на средностатистически възрастен 8 400kJ/2 000kcal
**Дължи се на естествено съдържащ се натрий
Опаковка : 250 гр.