Келтска морска сол 500 гр | Изсушена, фина | Celtic Sea Salt
Келтската морска сол от Бретан се събира от специални езера с глинесто дъно и се суши върху глина на слънце, като по този начин запазва всички полезни минерали на морето като калций, калий, магнезий, мед, желязо, цинк и йод.
Тя не е толкова солена като средиземноморската, малко по-богата на вкус и по-мека за небцето. Тези свойства карат много готвачи да я предпочитат.
Съдържа огромен брой ценни за организма елементи.
Произход: Франция
500 гр
Бърза поръчка без регистрация
Келтска морска сол се добива във Франция на северозападния остров Ил дьо Ре. Той е известен като едно от най-чистите и естествени кътчета, като ежегодно е награждаван с награда за най-чист френски бряг. Това е така, защото районът е забранен за корабоплаване. Природата е напълно запазена и незамърсена.
Френска морска сол се добива по напълно натурален начин и не се обработва с никакви изкуствени химикали. Събира се от специални езера с глинесто дъно и се суши върху глина на слънце, като по този начин запазва всички полезни минерали на морето като калций, калий, магнезий, мед, желязо, цинк и йод.
Френска морска сол съдържа органичен йод, който има за цел да защити тялото от вредната радиация в околната среда и радиоактивните частици в атмосферата.
Микроелементите във Френска морска сол набавят на надбъбречната и хипофизната жлеза точно онези елементи, които са нужни, за да поддържат балансирана секреция на жизнено важните хормони. Именно използването на рафинирана трапезна сол води до намаляване на секрециите на споменатите жлези и от там следва намалена жизненост, отслабена мотивация и понижено либидо.
Френска сол има съдържание на най-много магнезий от всички, които са ни познати. Този микроелемент е много важен за човешкото здраве. Недостигът на магнезий е главен фактор за развитието на сърдечни заболявания. Води също така до депресия, безсъние, раздразнителност и други оплаквания, свързани с нарушения във функциите на централната нервна система. Магнезият е важен също така, защото помага за детоксикацията на тялото и помага в производството на множество алкални ензими, участващи в детоксикацията.