Био Пшеница 500 гр
Пшеницата е една от основните житни култури.
Най-честое използвана за направата на хляб.
Освен за тестени изделия пшеницата може да се консумира и сварена с добавка на супени плодове и ядки.
Бърза поръчка без регистрация
Пшеницата е една от основните житни култури. Най-честое използвана за направата на хляб. Освен за тестени изделия пшеницата може да се консумира и сварена с добавка на супени плодове и ядки.
Пшеницата съдържа минерални соли, каталитични елементи, калций, магнезий, калий, хлор, сяра, силиций, цинк манган, кобалт, мед, йодид, арсен, витамини А, В, Е, К, Г, РР, и ферменти. Подходяща храна при състояния на деминерализация, анемия, бременност и кърмене. В народната медицина отварат от пшеница се смята за имуностимулатор. Пшеницата е богата на растителни хормони и съдейства за нормалното състояние на кожата.
Препоръчителна употреба:
Изплакнете с вода и сварете за 30 - 45 минути, в съотношение 1:3. Може също да я накиснете предварително - за 10 часа, сменяйки водата на 2 - 3 часа. Това ще намали времето за варене до 10 минути.
Съдържа глутен. Може да съдържа следи от ядки, соя и сусамово семе.
Хранителна стойност за 100 гр :
Енергийна стойност (kJkcal) | 1385/328 |
Мазнини (g) | 2 |
- от които наситени мастни киселини (g) | 1 |
Въглехидрати (g) | 60 |
- от които захари (g) | 1 |
Влакнини (g) | 13 |
Белтъци (g) | 11 |
Сол (g) | 0.02 |
Съхранение на продукта: на сухо и прохладно място.