Количка

0 артикула

Био Кокосово брашно 250гр

Цена:2.70лв.

Брашно, приготвено от свежата бяла месеста част на кокосови орехи, отгледани спрямо стандартите на биологичното земеделие в Шри Ланка. Въпросната ядлива сърцевина се суши на ниска температура, след което се обезмаслява и се смила до получаване на фина текстура.

Произход: Шри Ланка

 

Експресна поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.
Био Кокосово брашно 250гр
Био Кокосово брашно 250гр
Био кокосово брашно. Без глутен.
Състав: 100% био кокос.
Кокосовото брашно е несравнимо по-уникална и вкусна алтернатива на пшеницата и други зърнени брашна. Най-финото бяло брашно се произвежда от смилане на изсушената бяла сърцевина от кокосовия орех. От него лесно се правят вкусни сладкиши, вкусни закуски или основни ястия. Кокосовото брашно има чудесни хранителни вещества и фибри, които го отличават от по-често използваните брашна от ориз, соя, ядки, картофи, пшеница и царевица. Отличителни качества и ползи за здравето, които го правят един наистина желан кулинарен продукт:
1. Виско съдържание на несмилаеми фибри:
За разлика от други брашна, кокосовото брашно има 75% фибри в състава си, съдържащо 9-10 грама на две супени лъжици. Фибрите са от решаващо значение за поддържането на здрави храносмилането и процесите отделителната система. Чрез бързо абсорбиране и насърчаване на навременното експулсирането на дразнещи агенти, канцерогени и дори паразити, естественото влакно е от съществено значение за системното почистване и детоксикация на организма. Въпреки че зърната са по принцип с високо съдържание на фибри, процесите обработка на храната почти напълно ги заличава , оставяйки рафинирани брашна и захари след обработката.
Резултатът? Въпреки че експертите препоръчват хората да консумират между 20-15 грама фибри на ден, средният европеец консумира оскъдните 10-14 грама. Затова много производители на храни и фармацевтични продукти вече предлагат на пазара асортимент от лабораторно създадени добавки - фибри за обогатяване на брашната. Тези синтетични алтернативи обаче често са по-вредни, тъй като те са натоварени с прекалено агресивно свързващи вещества, консерванти и дразнещи химикали. Готвенето с кокосово брашно или включването му в шейкове, кисело мляко или сосове е вкусен начин да получите необходимото количество фибри в диетата си по един балансиран и здравословен начин.
2. Богато на микроелементи: Докато повечето зърнени продукти (а именно пшеница, царевица и соя) са масово са били събрани на изчерпаните почви на промишлените ферми и подлежат на генетична модификация, кокосови орехи предлагат освежаващ източник на естествено срещащи се минерали. Кокосовите палми обикновено растат върху минералните вулканични почви, изключително богати на минерали в тропиците и където почвите са естествено напоени с морска вода, която съдържа пълен смес от всички минерали и микроелементи, необходими на човешкия организъм. За разлика от зърната, кокосовите орехи съдържат фитинова киселина ( токсин ), която действа като анти-хранително вещество. Така кокосовите продукти са ефикасна среда, чрез която да абсорбира по-широк спектър от минерали, без участието на вредните киселини, съдържащи се в зърната.
3. Ниско съдържание на несмилаеми въглехидрати:
В рафинирана брашна са концентрирани простите въглехидрати, които бързо се метаболизират и предизвикат разрушителни колебания на кръвната захар в организма. Независимо дали са предизвикани от пшеница или други зърнени продукти, такива системни реакции предизвикват реакции на стрес в тялото, в резултат на което се получават хормонални дисрегулация, възпаление и наддаване на тегло и други други разрушителни последици. Ето защо богатите на захари тестени изделия и други рецепти, направени с рафинирани брашна, са осъждани в много хранителни доктрини. В противовес на тази тенденция, кокосовото брашно, както е установено в не едно изследвания, понижава гликемичния индекс. Тъй като кокосово месо има ниско съдържание на прости въглехидрати в съчетание с високо съдържание на фибри, то е брашно, което е по-малко разрушително за нивата на кръвната захар. Чрез подобряване на въглехидратния метаболизъм в течение на времето, използването на кокосовото брашно готови храни, които могат да се ползват в умерени количества, води до понижаване на консумацията на глюкоза, което е от жизнено значение за здравето ни.
4. Не съдържа глутен и хипоалергени:
Алергии и непоносимост към всички видове продукти са широко разпространени напоследък, което изисква строги протоколи, които трудно се следват, а също и води до хранителни дефицити на групи храни. За съжаление, много от хората със специфични алергии или непоносимост ползват алтернативни храни, които са произведени нездравословно, което ги прави вредни сами по себе си. Естествено полезните протеини, минерали, витамини и здравословни мазнини обаче, съдържащи се в кокосовото брашно, масло и мляко са източник на хранене за тези хора, които избягват определени групи храни, като така се осигурява балансирано хранене. Малко хора са алергични към кокос, и затова той често се препоръчва за тези, които са алергични към пшеница, ядки, соеви и млечни продукти. Рецептите, използващи кокосово брашно са прости и вкусни, осигуряващи ефективен начин да се направи ястие без алергии у дома, което могат да бъдат опаковано в движение.
Както и с любимото ни кокосово масло, кокосово мляко и кокосови стърготини, кокосово брашно има изненадващ списък от хранителни ползи.
 

Съставки:

Кокосово брашно от биологичен произход

Произход: Шри Ланка