Био Кокосова сметана 400 мл | Coconut Cream | Cecil
-Подобряване на имунитета
-Дава енергия, а не мазнини
-Бавно стареене
-Хидратиране на тялото
-Подобряване на пересталтиката на червата
Произход: Шри Ланка
Бърза поръчка без регистрация
Био Кокосова сметана 400мл
Кокосовата сметана е много сходна с кокосовото мляко, но съдържа по-малко вода. Тя има по-гъста пастообразна консистенция. Използва се като съставка с мек и не сладък вкус.
Ако правите къри, десерти, сладолед, кисело мляко, млечен шейк, пай, бисквити или крем-базирани или пюрирани супи, силно ви препоръчваме да използвате кокосова сметана и да използвате повече от нея, тъй като кокосовата сметана е от полза за здравето в такава степен, в каквато и не сте си мислили.
1. Подобряване на имунитета
Можете да намерите най-точните антимикробни съединения, които се съдържат в кососовата сметана. Те са лауриновата киселина, каприновата киселина, каприловата киселина, капроновата киселина и миристиновата киселина и т.н.
Тези мастни киселини (с лауринова киселина като лидер) са ефективни бойци срещу вируси, които причиняват грип, хепатит С, морбили, херпес, СПИН и т.н. Те също убиват бактериите, които причиняват инфекции на гърлото, хранително отравяне, пневмония, инфекции на пикочните пътища, гонорея и т.н. . Гъбичките и дрождите, които предизвикват кандида, тения, микоза и т.н. също не са проблем за тях.
2. Дава енергия, а не мазнини
Около 60% от мастните киселини в кокосовата сметана принадлежат към групата на средно-верижните. Средно-верижните мастни киселини (MCFAs) са по-малки по размер от дълговерижните мастни киселини (LCFAs). Поради тази причина, MCFAs могат лесно да проникнат през клетъчните стени и да предоставят бързо енергия за клетките. LCFAs, защото са по-дълги, са бавни за храносмилане и транспорт. Ето защо нашето тяло има тенденция да се заделя LCFAs в мастните тъкани като резервно гориво.
Когато нашите клетки получават енергия, те стават по-активни. Активните клетки активизират обмяната на веществата. Това означава, тялото преминава в режим на изгаряне на мазнини.
3. Бавно стареене
Повече от 90% от мастните киселини в кокосовата сметана са наситени мазнини. Наситените мазнини са естествен антиоксидант. Това означава, че наситените мазнини спират активността на свободните радикали.
Свободните радикали атакуват съединителната влакна, които държат на кожните тъкани заедно и правят кожата ни изпъната. Когато тези съединителната влакна се разграждат в резултат атакуването им от свободните радикали, кожата изглежда стара.
Спирането на активността на свободните радикали е един добър начин да поддържате съединителните влакна здрави и силни. И наситените мазнини вършат тази работа.
Друга голяма полза от кокосовата сметана за кожата е, че тя съдържа 17-18 аминокиселини и 10 от тях са от съществено значение, тъй като тялото ни не може да ги направи. Те са хистидин, аргинин, левцин, изолевцин, лизин, метионин, фенилаланин, валин, треонин и триптофан.
Организмът има нужда от тези аминокиселини (заедно със стандартните като тирозин, аланин, глицин и пролин и т.н.), за да може да изгражда и възстановява клетките и тъканите, навременно и ефективно да се намали вредното въздействие на свободните радикали и микроби върху кожата.
4. Хидратиране на тялото
Следващия път, след тренировка, опитайте да смучете на кокосов сладолед от чисто кокосово мляко. Това е доста добро средство за попълване на загубата на вода и електролити от изпотяването.
Най-важните електролити, които се съдържат в типичните възстановитлни напитки са натрий и калий (някои дори няма калий !). Нуждаем се от някои захари също така. И в кокосовата сметана ги има всички тях и то в достатъчно количество.
С други думи, най-вероятно не ни са нужни възстановителни напитки въобще, стига да имаме достатъчно кокосова сметана в храната си. Но за по-добра хидратация, кокосовата вода е по-добра, тъй като тя съдържа много повече натрий и калий.
Забележка: Да не се приемат в студени неща веднага след тренировказащото кръвоносните съдове може изведнъж се свиват и нарушава нормалния приток на кръв. Вземайте ги само когато тялото ви се охлади, 30 минути след тренировка поне.
5. Подобряване на пересталтиката на червата
В зависимост от марките, някои кокосови сметани може да съдържат няколко процента фибри. Но това малко количество фибри няма водеща роля в разхлабване на червата, макар че и то помага до известна степен.
Начин на употреба:
Идеална при приготвянето на индийски и ориенталски ястия. Използвайте също за Пина Колада, торти, бисквити и сладолед.Съхранение:
След отваряне, съхранявайте останалото съдържание в хладилник, добре затворено в стъклена бутилка или буркан. Използвайте в рамките на 2 дена.Хранителна информация за 100 г:
Енергия - 871 kJ/208 kCalПротеини – 2.1 г
Въглехидрати - 3.4 г
Мазнини - 22 г
от които наситени - 19.3 г
Фибри – 1.4 г
Натрий - 20 мг
Съдържание:
Био кокос 55%, вода 45%.Сертифициран органичен продукт, отгледан и произведен в съответствие с органичните стандарти на ЕС И САЩ. Сертифициран за биологичен произход от Certification Control Union, Холандия.