Био Чага 125 гр | Брезова гъба на прах | Chaga Mushroom Powder
Високо ценена от лечителите в Русия и Китай, гъбата чага се смята за средство с благоприятен ефект върху защитните сили на организма.
В руската народна медицина се използва за лечение на рак на стомаха и рак на белия дроб, но се счита за също толкова ефективна и за други стомашни и чревни заболявания като гастрит, язва, колит и обща болка.
125 гр
Бърза поръчка без регистрация
Високо ценена от лечителите в Русия и Китай, гъбата Чага се смята за средство с благоприятен ефект върху защитните сили на организма.
В Сибир я наричат „Гъба на безсмъртието“ и „Дар от Боговете“. В Китай я възприемат като „Цар на растенията“ (макар че гъбата не е растение), а за японците, тя е „Диамантът на гората“.
Гъбата Чага е използвана като тоник и чай от Сибирците в продължение на стотици години. В руската народна медицина се използва за лечение на рак на стомаха и рак на белия дроб, но се счита за също толкова ефективна и за други стомашни и чревни заболявания като гастрит, язва, колит и обща болка.
Лечебните ефекти на гъбата Чага включват:
- Защита от оксидативно увреждане на ДНК на човешки лимфоцити;
- Чага гъба е сигурен залог, когато става въпрос за създаване на общо чувство за благосъстояние, увеличаване продължителността на живота, забавяне признаците на стареене;
- Когато се прилага върху кожата, помага за лечението на рани и обриви;
- Когато се приема през устата, под формата на прах, чай или вдишване на изпаренията от Чага, стимулира имунната дейност и запазва младежкия вид;
- Може да поправя увредено ДНК чрез продукция на интерферони и може да инхибира окислението, предизвикано от свободните радикали. Това може да намали хипоксията в организма и да повиши устойчивостта на организма;
- Подобрява метаболитните процеси в клетките, стимулира обмяната на веществата и има противовъзпалителен ефект.
- Може да помогне за ефективно отстраняване на песъчинки и камъни в бъбреците.
-
Високо съдържание на полезни вещества: витамини от група B, флавоноиди, феноли, минерали и ензими. Тя е източник и на пантотенова киселина (витамин В5), така необходима за надбъбречните жлези и храносмилателните органи. Освен това гъбата Чага има и високо съдържание на калций, калий, манган, цинк, мед, желязо и други.
-
Чагата е силен адаптоген
- Чага има спазмолитично, диуретично и слабително действие. Нормализира дейността на стомашно-чревния тракт, както и участва в успешното третиране на язви на стомаха.
Ако имате здравословни проблеми и приемате лекарства, има вероятност да настъпи взаимодействие, затова обсъдете предварително това с лекаря си!
Гъбата Чага не бива да се използва по време на бременност и кърмене!
Начин на употреба:
Залейте 1 ч.л. чага на прах с 250 мл. вряла вода. Оставете да се запари за 10-15 минути и консумирайте като чай. Може да добавите и към фреш или шейк.
Хранителна стойност за 100 гр:
Енергийна стойност - 779kJ/190kcal
Мазнини - 1.1 гр,
от които наситени - 0.5 гр.
Въглехидрати - 12.8 гр,
от които захари - 0.5 гр.
Белтъчини - 3.6 гр.
Сол - 0.03 гр.
Съставки: Чага на прах от биологичен произход