Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Меню
Профил
Език
Начало Био и натурални храни Мед и Подсладители Био Агаве сироп 400 гр | Agave syrup | Dragon

Био Агаве сироп 400 гр | Agave syrup | Dragon

Цена: 8.50лв.

400гр. 100% чист сироп от агаве от биологично земеделие.

Сиропът от агаве познат от дълбока древност на индианците, населяващи пустинните и полупустинните райони в Мексико. В наши дни е известен като вкусна алтернатива на бялата захар и е предпочитан заради приятния си аромат и пълната си разтворимост. Използва се за приготвяне на кексове,сладкиши, всякакъв вид десерти, шейкове и напитки.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

400гр. 100% чист сироп от агаве от биологично земеделие.

Сиропът от агаве познат от дълбока древност на индианците, населяващи пустинните и полупустинните райони в Мексико. В наши дни е известен като вкусна алтернатива на бялата захар и е предпочитан заради приятния си аромат и пълната си разтворимост. Използва се за приготвяне на кексове,сладкиши, всякакъв вид десерти, шейкове и напитки.

Произход: Мексико

Употребата на сироп от агаве през последните години расте най-вече в световен мащаб. Той се нарежда на челно място заедно с други предпочитани естествени подсладители като медената билка стевия и кленовия сироп. Вкусът му е фин и неутрален, но медиците препоръчват да се използва икономично заради високата сладост. Течността е подходяща
за подслаждане на напитки, десерти и всякакъв вид печива
Ацтеките първи открили агавето и го нарекли "дар от боговете". Растението е подобно на кактус и обитава отдалечени тропически и пустинни райони на Мексико, където от древни времена е ценено като подсладител. Агавето е с месести листа, разположени като розетка, и много прилича на алое. Съществуват около 200 вида, които обитават Цетрална Америка, но само от няколко се извлича нектар. Един от най-използваните видове е синьото агаве, от което се прави и текилата. За производство на нектара се използва сърцевината на растението, като полученият сок се филтрира и хидролизира.
Извлеченият сироп е особено ценен заради
високото си съдържание на фруктоза
и е вкусна алтернатива на бялата захар. Цветът на сиропа може да варира между светло и тъмнокафяв, като от това зависи и вкусът му. Светлият е с неутрален, докато останалите два имат от лек до по-силно изразен карамелен вкус и аромат. Те са и по-малко сладки. Съществува и "суров" агаве сироп, за чието производство се използва ниска температура и е подходящ за приготвяне на сурови десерти.
Нектарът от агаве се използвал успешно още преди хиляди години за подслаждане на различни храни и напитки. Наричали го "медена вода",защото бил по-сладък от меда
и с далеч не толкова гъста консистенция. Сиропът от агаве е 1,5 пъти по-сладък от захарта, с нисък гликемичен индекс и се усвоява изцяло от организма. Векове след като растението агаве е открито, става ясно, че съдържа субстанция, която успешно се бори с остеопорозата и стимулира производството на хормон, който регулира нивото на инсулина в кръвта
Нектарът от агаве е изключително подходящ не само за вегани и за вегетарианци, а и за всички, хранещи се здравословно. Неговият най-голям плюс е, че се разгражда бързо и лесно.
Сиропът от агаве не ароматизира ястията, в които се слага. Нещо, което се наблюдава при кленовия сироп и меда.
Приема се като заместител на меда от хората, които имат алергия към него. Агавето е изключително подходящо в сурови десерти, шейкове и други напитки, тъй като от него е необходимо малко количество за подслаждане.
Сокът от растението съдържа и вещества, които предпазват от рак на дебелото черво.
Сиропът от агаве губи полезните си свойства след ферментация и предозиране. Високото му съдържание на фруктоза може да доведе до редица заболявания. Освен това повишената употреба на фруктоза може да ускори процесите на стареене на клетките и да доведе до загуба на минерали като калций, желязо, цинк, магнезий и други. За това лекарите препоръчват умерена консумация на подсладителя. Употребата на 15 до 50 грама от заместителя на захар на ден е здравословна.
Агаве нектарът не бива да се приема безконтролно в големи порции наведнъж. Високото му съдържание на фруктоза може да предизвика болестни състояния много по-лесно, отколкото глюкозата, тъй като глюкозата
метаболизира във всяка клетка от тялото,
а фруктозата само в черния дроб.