Био брашно от Касава без глутен 400 гр | Маниока | Cassava Flour
- Брашно от касава, направено от пресни корени на касава (маниока)
- За приготвяне на безглутенови бисквити, сладкиши, хляб и други печива
- Подходящо за вегани и вегетарианци
- Подходящо при спазване на АИП
400 гр
Касава (маниока) безглутеново брашно 400 гр
Грудковите корени на този бързорастящ храст са важен хранителен продукт в Африка и в страните от Карибския басейн.
В суров вид кореноплодите са силно отровни, поради съдържащата се в тях циановодородна (синилна) киселина !!!
Затова те се подлагат на термична обработка.
Друг начин за отстраняване на отровата са смилането и сушенето на кореноплодите. От полученото брашно след това се пекат тънки питки.
Успешно замества пшеничното брашно при приготвянето на всякакви печива.
Брашното е богато на фибри и има специфичен мек вкус, който може да обогати всяко ваше кулинарно приключение.
Брашното от касава и нишестето/брашното от тапиока са две различни неща и макар че идват от едно и също растение, те са с различна консистенция и не са взаимозаменяеми.
Съставки: 100% пълнозърнесто брашно от корени маниока
Информация за хранителната стойност за 100 гр:
Енергийност 1481 kJ / 354 kcal;
Мазнини 0 гр;
от които наситени 0 гр;
Въглехидрати 86 гр;
от които захари 1,3 гр;
Белтъци 1,8 гр;
Влакнини 6 гр;
Сол 0,003 гр;
Разфасовки: 400 гр