Био цвекло на прах 227 гр | Beet Root Powder | BareOrganics
-
Сертифициран от USDA - органичен, суров, веган
-
Без глутен
-
Без ГМО
-
Поддържа енергията и производителността
-
Бетаините помагат да се придаде земен вкус на рецептите
-
Рециклируем контейнер за многократна употреба
227 гр
Бърза поръчка без регистрация
Коренът от цвекло (Beta vulgaris) е бил култивиран в историята заради своите кулинарни и лечебни свойства. Цвеклото става по-широко консумирано, когато готвачите във Франция през 19 век откриват неговия кулинарен потенциал. Беталаините са фитонутриентите, които придават на корена живия червен пигмент, който може да се използва и като естествено багрило.
Защо да използвате прах от корени от цвекло?
-
подобрява паметта при атеросклероза
-
нормализира кръвното налягане
-
помага при анемия - съсдържа високо количество желязо, освен това съдържа и минерала мед, който улеснява усвояването на желязото
-
подтиска образуването на канцерогенни съединения и защитава срещу рак на дебелото черво и стомаха.
-
стимулира чревната перисталтика
-
помага за детоксикацията на организма - извежда от тялото токсините и тежките метали
Цвеклото доставя бетаини, които подпомагат енергията и производителността и могат да добавят земен вкус към храната и напитките на вкус.
Червеното цвекло на прах може да се добавя към супи, дресинг за салата или печива, за да придадете вкус и цвят на храната. С леко сладкия си вкус, който не надделява над останалите съставки, цвеклото е идеалната алтернатива на изкуствените оцветители за храна, които може да причинят алергична реакция у свръх-чувствителни хора. Освен това е веган алтернатива в рецепти, които изискват използването на кохинил.
Цвеклото на прах е чудесно натурално средство за оцветяване на домашно приготвена козметика. Освежава кожата и спомага за почистване на порите. Смесен с къна, прахът от червено цвекло подсилва червеникавия оттенък.
Всяка опаковка BareOrganics е 100% рециклируем, без BPA и за многократна употреба с етикет за разлепване и е подходящ както за микровълнова печка, така и за съдомиялна машина на най-горния рафт! За вашата безопасност е важно да запомните да премахнете етикета и останалото защитно фолио, преди да поставите контейнера си в микровълновата.
Насладете се с тази рецепта:
Палачинки от цвекло. Съставки:
1 с.л. BareOrganics Цвекло на прах
1 чаша универсално брашно, пресято
1 чаша мляко
1 яйце
1 супена лъжица. растително масло
2 ч.ч. смляна канела
1/4 чаша бяла захар
По избор: 1 ч.ч. бял оцет
Начин на приготвяне:
1. В блендер или кухненски робот миксирайте цвекло на прах, брашно, мляко, яйце, растително масло и оцет до гладкост. Изсипете тестото в купа и оставете настрана за 30 минути. Смесете канелата със захарта и разбъркайте добре.
2. Загрейте намаслен тиган с незалепващо покритие на среден огън. Изсипете достатъчно тесто, за да покриете половината от тигана. Наклонете и завъртете тигана, докато тестото покрие цялата площ. Гответе, докато тестото се превърне от мокро във влажно и краищата започнат да се извиват от страните на тигана. Обърнете палачинката и продължете да готвите до леко златисто от другата страна. Поставете палачинката в чиния и я покрийте с кухненска кърпа, за да поддържате влажна. Повторете с останалото тесто, като леко намажете тигана, колкото е необходимо, за да не залепнат палачинките.
3. Поръсете канелената захар върху палачинките. Навийте палачинките и сервирайте с портокаловите четвъртинки.
Насладете се с тази рецепта:
Beet Root Maca Latte
Съставки:
2 ч.ч. BareOrganics Beet Root Powder
1 ч.ч. BareOrganics Maca Root Powder
1 ¼ чаша овесено мляко (или растително мляко по избор)
1 ч.л. кокосово масло
Поръсете смляна канела
Начин на приготвяне
1. Поставете всички съставки в блендер. Смесете до гладкост.
2. Загрейте течността на среден огън, без да я оставяте да заври.
3. Пасирайте отново до пяна. Изсипете в чаша.
4. Добавете канела и сервирайте.
Порции: 1
Начин на употреба: Смесете 1 лъжичка, за да добавите вкус, цвят и хранителна стойност към всяка рецепта.